Què és el plegat CNC?

El plegat CNC és una tècnica que ens permet plegar xapes metàl·liques podent realitzar la repetició de treballs amb precisió i amb la reducció de possible errors. Ja que les nostres tecnologies ens permeten visualitzar, abans de l’elaboració del producte, el resultat final gràcies a l’ús del CAD 3D.

Amb aquesta previsualització i previsió de com serà el resultat final, aconseguim reduir costos i avançar el procediment d’elaboració ja que no és necessari realitzar una fase de proves. Per tant, aconseguim reduir la inversió necessària en la fabricació de la peça, oferint un producte final que compleix amb totes les garanties i requeriments.

Procediment del plegat CNC

Realitzar el plegat CNC implica exercir una pressió sobre la planxa metàl·lica plana, fet que ens dóna com a resultat els diferents angles en els que podem fer el plegat.

Cal tenir present que en funció de l’angle requerit per al plegat és necessari exercir més o menys pressió. I és en funció d’aquesta, que la xapa pot patir un desgast o no, així com esforços que actuen sobre la cara interior i l’exterior de la xapa plegada. La pressió exercida farà deformar permanentment la part exterior de la xapa, mentre que la part interior tornarà a la seva forma inicial.

Tipus de plegat:

Mitjançant el plegat CNC podem oferir diferents resultats en funció de les necessitats de cada client, per tant, podem realitzar:

– Plegat fons:
Es tracta d’un procediment molt habitual però del que cal tenir en compte el retorn elàstic del material. Per aquest motiu existeixen diferents utillatges amb angles semblants.

– Plegat parcial:
Aquest nom està relacionat amb que la xapa està en contacte en tres punts durant el procediment de plegat. Tot i que fa necessari conèixer exactament el gruix de la xapa a plegar per tenir en compte la força que pot suportar el tauler superior.

A Recam Làser realitzem un procés determinat que ens permet oferir la solució més eficaç i ràpida per obtenir el resultar final de plegat més adient en funció de les necessitats del client i del projecte a desenvolupar.

Posem la nostra tecnologia i coneixement al servei dels nostres clients per oferir sempre resultats finals òptims, basats en l’excel·lència i l’experiència.